Actuele prijsvergelijking en gedetailleerde review

dr. Draadloos logo
Overzicht

Beats Powerbeats Pro review

Op het eerste gezicht lijkt de Beats Powerbeats Pro veel op zijn voorganger - de Powerbeats 3. Het belangrijkste verschil is dat deze nieuwe versie volledig draadloos is. Ook nieuw is de nieuwe Apple H1-chip, die voor een snellere en stabielere verbinding zorgt. De Apple H1-chip geeft de Beats Powerbeats Pro bovendien een groter bereik. Met andere woorden: het geluid valt niet direct weg wanneer je even naar de keuken loopt om een kopje koffie te zetten, terwijl je device zich nog in de woonkamer bevindt.

Het geluid van de Beats Powerbeats Pro is haarscherp. De oordopjes zorgen voor diepe bassen en geven een zeer helder en gebalanceerd geluid, dat bij uitstek geschikt is voor tijdens het sporten en andere activiteiten. De Powerbeats Pro biedt geen noise-canceling maar de oordopjes zijn wel geluidswerend. Je kunt dus prima een telefoongesprek voeren op kantoor met de Powerbeats Pro in je oren, zonder dat je last hebt van pratende collega’s in je omgeving.

Zwarte powerbeats pro op tafel
Design

Een sportief en stijlvol design

De Beats Powerbeats Pro heeft een sportief uiterlijk, maar is strak en stijlvol genoeg om ook buiten de sportieve uurtjes te dragen. Beide oordopjes bevatten een algemene afspeelknop en een volumeregelaar, waardoor je ze aan beide kanten kunt bedienen. Persoonlijk vind ik dit een erg handige functie. Wanneer ik mij namelijk in de sportschool bevind, train ik mijn armen vaak afzonderlijk van elkaar, waardoor ik met zowel mijn linker- als rechterhand die op dat moment vrij is mijn muziek kan bedienen.

De kenmerkende oorhaakjes bieden een stevige en comfortabele pasvorm. Ondanks dat de oorhaakjes relatief subtiel zijn, zorgen ze er wel voor dat de Powerbeats Pro qua design minder discreet is dan veel andere draadloze oordopjes. Ik houd zelf van de wat meer robuuste oordopjes die je niet snel kwijtraakt, maar ik weet dat de smaken op dit gebied verschillen.

Een andere factor die bijdraagt aan de comfortabele pasvorm is het slanke mondstuk van de oordopjes. Doordat de Powerbeats Pro vier verschillende maten oordopjes bevat, zijn er tal van mogelijkheden om de perfecte pasvorm te krijgen.

PowerBeats Pro tijdens sporten
Batterij

Een indrukwekkende batterijduur

Net als bij de meeste andere volledig draadloze oordopjes, wordt de Beats Powerbeats Pro opgeladen met behulp van een oplaadcase. De batterij van de oplaadcase wordt opgeladen via Apple's Lightning-kabel. Dit is zeer handig voor iPhone-gebruikers, maar niet zozeer voor Android- of iPad Pro-gebruikers.

De Powerbeats Pro bevat geen draadloze oplaadfunctie. Wat de Powerbeats Pro wel bevat is een zeer indrukwekkende snellaadfunctie, waarmee je je oordopjes na slechts 5 minuten opladen al 1,5 uur kunt gebruiken. Ideaal voor wanneer je beseft dat je batterij bijna leeg is vlak voordat je de deur uitgaat. Wanneer de Beats Powerbeats Pro volledig is opgeladen, gaat deze zo’n 9 uur mee, wat vrij lang is vergeleken met veel andere draadloze oordopjes.

PowerBeats Pro oordopjes met oplaadcase
5 minuten laden voor 1,5 uur muziek
Apparaten

De nieuwe Apple H1-chip

Dankzij de nieuwe Apple H1-chip wordt de Beats Powerbeats Pro automatisch verbonden met al je Apple-devices. Wanneer je de oplaadcase opent in de buurt van een iPhone, verschijnt er direct een verbindingsverzoek op je beeldscherm. Zodra de oordopjes zijn verbonden met je iPhone, kunnen ze met elk ander Apple-apparaat worden verbonden dat is aangemeld bij hetzelfde iCloud-account. De Powerbeats Pro beschikt ook over de Siri-functionaliteit, die je kunt activeren door de welbekende woorden ‘Hey Siri’ uit te spreken.

Ondanks dat de Powerbeats Pro een Apple-product is, is deze ook erg eenvoudig met een Android-telefoon te koppelen met behulp van de Beats-app. Naast de app kun je als Android-gebruiker ook verbinding maken met de Powerbeats Pro via de reguliere Bluetooth-instellingen van je telefoon.

Cijfer

Is de Beats Powerbeats Pro zijn hoge prijs waard?

De Beats Powerbeats Pro heeft een comfortabele pasvorm, een ijzersterke connectiviteit, een uitstekende geluidskwaliteit en een batterij die snel oplaadt en lang mee gaat. De oordopjes zijn niet goedkoop, maar daar staat wel tegenover dat ze onder alle omstandigheden in je oren blijven zitten. Je zult ze dus niet snel verliezen! Vanwege de oorhaakjes is de Beats Powerbeats Pro overigens wel minder geschikt voor mensen die een bril dragen. Heb je geen bril, maar wel een iPhone? En ben je iemand die regelmatig sport of op de fiets zit? Dan is de Beats Powerbeats Pro absoluut een aanrader!

Cijfer: 8/10

PowerBeats Pro in marineblauw