Apple AirPods 1

dr. Draadloos logo
Overzicht

Apple AirPods 1 review

De Apple AirPods zijn de beste werkelijke draadloze oordopjes verkrijgbaar op de markt. Met een indrukwekkende 5 uur batterijduur, fantastische audio kwaliteit en Siri integratie zijn de AirPods een aanrader voor iedereen die opzoek is naar een set draadloze oordopjes.

De AirPods zijn supereenvoudig te koppelen door alleen de case te openen. Hierna zijn ze gekoppeld aan je iCloud account en te gebruiken op je iPhone en elke ander gekoppelde iDevice als een Mac of zelfs je Apple Watch. Ze zijn beschikbaar in één maat gemaakt om in elk oor te passen.

De angst van vele is, mede door het hoge prijskaartje, om de oordopjes te verliezen bij intensief gebruik. In de praktijk blijkt dat de oordopjes goed in de oren blijven zitten en niet zomaar vallen. Waar bedraden oordopjes uit je oren kunnen vallen doordat het draad blijft hangen is dit bij de AirPods geen zorg. De grootste kans om de AirPods te verliezen is met het in- en uitnemen doordat ze zo klein zijn kunnen ze gemakkelijk uit je handen glippen.

De AirPods zijn voorzien van een versnellingsmeter waardoor de AirPods weten wanneer ze in je oor zitten. Zo kan automatisch je muziek pauzeren als je oordopjes uit je oor haal en hervat worden wanneer je ze er weer in plaatst. Verder zijn de slimme oordopjes voorzien van een microfoon voor Siri integratie en zelfs telefoongesprekken zijn mogelijk dankzij de slimme geluidsfilters welke je focussen op je stem en niet het achtergrondgeluid.

Fysieke volume knoppen ontbreken. In plaats hiervan kan dubbel tikken op de zijkant van de AirPods gebruikt worden om Siri op te roepen 'Hey Siri, zet het volume op 60%' of om afspelen te pauzeren.

Apple Airpods op hand
Design

Apple Airpods 1 kopen: het design

De AirPods zijn qua vormgeving eigenlijk hetzelfde als de klassieke Apple EarPods maar dan natuurlijk zonder een draad. Gemaakt van hoogglans wit plastic met kleine chrome ringen aan de onderkant steken de AirPods als korte stokjes uit je oren. Een look die, zeker in het begin, wat vreemde gezichten trok maar ondertussen vaak te zien is op het Nederlandse straatbeeld.

De AirPods zijn een van de meest comfortabel zittende oordopjes die er zijn. Ze zijn zo licht dat je kan vergeten dat ze nog in je oren zitten. Hoewel het ontwerp identiek is aan de EarPods is de liggen van de AirPods toch iets beter in het oor. Zelfs met intensief sporten blijven de AirPods comfortabel zitten hoewel ze hiervoor niet gemaakt zijn.

Het kunststof houder waarin de oordoppen worden bewaard past eenvoudig in een tas of je broekzak. Met een magneet klikken de AirPods in plaatsen en worden ze opgeladen. De oplaadcase zelf is ook voorzien van een magneet dus hoe wild je er ook mee schud de oordoppen blijven veilig bewaard.

AirPods in hoogglans wit plastic
Batterij

Indrukwekkende batterijduur

De AirPods gaan een indrukwekkende 5 uur mee als je luistert naar muziek, langer dan de meeste concurrentie. Opladen gaat via de bijgeleverde case welke binnen 15 minuten een aanvullende 3 uur luisterduur geeft en meer dan 24 uur aan batterij heeft. In de praktijk blijkt dit ruim voldoende en is het zeldzaam dat de oordopjes onvoldoende batterij hebben.

De batterijstatus van de case en de oordopjes kan je zien via een widget op je iPhone of via een LED indicator op de case welke oranje brand als de batterij laag is. Om de case op te laden kan je deze een nachtje opladen waarna deze week een week of 2 gebruikt kan worden.

Apple AirPods opladen in case
In 15 minuten 3 uur extra muziek
Apparaten

Naadloos integratie en groot bereik

De setup van de AirPods is verassend simpel door simpelweg de case te openen en op je iPhone op 'connect' te klikken. Hierna zijn de AirPods te gebruiken op al je via je iCloud verbonden apparaten: iPhones, iPads, Macbooks en zelfs je Apple Watch.

Verder is het Bluetooth bereik is opvallend goed. Je kan probleemloos je gekoppelde apparaat op de bank laten liggen en naar de keuken lopen zonder dat je muziek hapert of pauzeert.

De AirPods werken ook bij niet-Apple producten. De oordopjes zijn probleemloos te gebruiken op Android en Windows apparaten. Je kan niet gebruik maken van de eenvoudige setup of Siri integratie maar de verbinding en batterijduur is net zo goed.

AirPods met iPhone en Apple Pencil
Cijfer

De beste werkelijk draadloze oordopjes

De AirPods hebben universeel positieve reviews ontvangen van consumenten en experts. Ook onze eigen ervaringen met de AirPods zijn overweldigend positief. De audio kwaliteit is fantastisch, de bouwkwaliteit van de apparaten is stevig en de batterijduur is bovengemiddeld goed.

Dit maakt de AirPods de beste werkelijk draadloze oordopjes op de markt.

Cijfer: 8.7/10

AirPods links en rechts los op grijs achtergrond